Wat te doen in Amsterdam

Wat te doen in Amsterdam: de 10 beste activiteiten

Amsterdam is een stad vol leven, geschiedenis en leuke dingen om te doen. Of je nu voor het eerst komt of al vaker bent geweest, er is altijd iets nieuws te beleven. Hier zijn de 10 leukste dingen om te doen in Amsterdam in 2024.

1. Bezoek het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is een van de bekendste musea van Nederland. Hier kun je werken van beroemde schilders zoals Rembrandt en Vermeer bewonderen. Vergeet niet de ‘Nachtwacht’ te bekijken!

2. Maak een rondvaart door de grachten

Een rondvaart door de grachten is een geweldige manier om Amsterdam te verkennen. Je ziet de stad vanaf het water en ontdekt prachtige oude gebouwen en bruggen. Een avondcruise is extra bijzonder met alle lichtjes.

Wat te doen in Amsterdam: de 10 beste activiteiten

3. Ga naar het Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis is een indrukwekkende plek. Hier leer je meer over het leven van Anne Frank en haar dagboek. Het is een ontroerende ervaring die je niet snel zult vergeten.

4. Verken het Van Gogh Museum

In het Van Gogh Museum vind je de grootste collectie schilderijen van Vincent van Gogh. Bewonder zijn beroemde werken zoals ‘De Zonnebloemen’ en ‘De Slaapkamer’. Het is fascinerend om te zien hoe hij door de jaren heen schilderde.

5. Wandel door de Jordaan

De Jordaan is een gezellige buurt met smalle straatjes, leuke cafés en unieke winkeltjes. Struin door de Negen Straatjes, bezoek een van de markten en geniet van de sfeer.

6. Bezoek de Bloemenmarkt

De Bloemenmarkt op de Singel is de enige drijvende bloemenmarkt ter wereld. Hier kun je tulpen en andere bloemen kopen, maar ook leuke souvenirs. Het is een kleurrijke en geurige plek om te verkennen.

7. Ontspan in het Vondelpark

Het Vondelpark is het grootste park van Amsterdam en perfect om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Huur een fiets, maak een wandeling of geniet van een picknick. Het is een favoriete plek voor zowel Amsterdammers als toeristen.

8. Verken De Pijp

De Pijp is een levendige buurt vol met leuke restaurants en cafés. De Albert Cuypmarkt is een must-visit met allerlei kraampjes vol eten en spullen. Vergeet niet een wandeling door het Sarphatipark te maken.

9. Bezoek het Rembrandthuis

Het Rembrandthuis is het oude huis van Rembrandt, nu een museum. Hier zie je hoe de beroemde schilder leefde en werkte. Het is een interessante plek voor kunstliefhebbers.

10. Ontdek het EYE Filmmuseum

Het EYE Filmmuseum is een paradijs voor filmliefhebbers. Dit moderne museum ligt aan het IJ en biedt een geweldige collectie films en tentoonstellingen. Neem de gratis veerboot voor een mooi uitzicht op de stad.

Amsterdam is een stad vol verrassingen, waar oud en nieuw perfect samenkomen. Met deze top 10 activiteiten in 2024 zul je je geen moment vervelen. Voor een nog specialere ervaring kun je een privétour boeken via Private Tour Guide Amsterdam. Zo ontdek je de stad door de ogen van een local.